Промъутърът на световния шампион на WBA, IBF and WBO Антъни Джошуа - Еди Хърн, се изказа доста остро по адрес на Кубрат Пулев и претенциите му за мача между двамата за световната титла на IBF.

“Кубрат Пулев е основаният претендент. Вече установихме, че задължителната защита на IBF е преди тази на WBO. Мачът с Пулев според мен и според Джошуа трябва да се проведе тук, в Лондон. Той вече се боксира в Саудитска Арабия, а преди това и в Ню Йорк. Време е да се завърне у дома", заяви Еди Хърн.

 


“Лошите новини са, че Кубрат Пулев иска възможно най-много пари и осъзнава, че може да получи повече такива в Истанбул, Саудитска Арабия, Конго или Нигерия. Антъни Джошуа обаче е този, който определя правилата, продължи мениджърът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Може в крайна сметка да се откажем от боя с Пулев, ако той не поиска да се боксира на местата, които ние бихме желални. Те са във Великобритания. Оглеждаме се за дата в края на май или началото на юни за този мач. Може да го проведем навскяъде - на "Емиратс", на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", на "Олимпийския стадион" или на "Туикенам". "Принсипалити Стейдиъм" също има свободни дати за нас. В един идеален свят следващият мач ще бъде с Кубрат Пулев в Лондон. Ние обаче не живеем в идеален свят, особено по отношение на бокса", продължи Хърн.

 


"В момента боят, който Антъни Джошуа иска, е срещу победителя от мача между Уайлдър и Фюри. И преди разговаряхме за това, но двамата отказаха предложението ни, което беше за подялба 60% на 40%. Сега нямаме друга възможност, освен да им предложим 50-50, защото в противен случай боят никога няма да се случи. Имаме и много добра оферта за място, което да домакинства такъв сблъсък", добави Еди Хърн.