По-добър съм от Владимир Кличко, категорично обяви Кубрат Пулев, който тази вече ще бъде в Москва, за да наблюдава на живо срещата между легендарния украинец и Александър Поветкин. Двубоят трябва да стартира около 22:30 часа, като ще бъде предаван директно по Филм+ за абонатите на "Булсатком", както и в БЛИЦ с картина.

Победителят от сблъсъка след това трябва да спори именно с българина за световната корона в бокса. 

"Аз съм официалният претендент за световната купа на IBF. Единият вариант е шампионът в момента Владимир Кличко, ако обаче тази вечер победи. Ако Поветкин бие, тогава трябва да изляза срещу него на ринга. Дори и при победа на Кличко и негов отказ, титлата се овакантява. Тогава световната федерация трябва да определи още един претендент. Бия го и вземем пояса", заяви Пулев при гостуването си при Сашо Диков в предаването му по Нова телевизия - "ДикOFF".

"Тази защита на титлата така или иначе трябва да се направи. Кличко са вече колко години световни шампиони. Познават се с всички, имат връзки навсякъде. Отлично запознати са с материята. Хитри са, избират си удобни противници, но и са се били с всички най-добри. Ако върнем историята назад, ще видим, че много хора казваха, че нямам шанс срещу Димитренко, срещу Устинов... А видяхте какво стана. Като че ли много хора искаха аз да падам, дори българи ме отписваха", недоумява Кобрата.

"През цялото това време никой не вярваше, че ще бия Устинов и хора, които нямат една загуба. И сега може би не ми вярват. Знае ли се, може пък да загубя, но мисля, че съм най-добрият в момента. По-добър съм от Кличко. Той не е нещо невероятно. И той е побеждаван, и то с нокаут", каза още Кубрат Пулев.

"Игрите в профибокса са доста големи и е несериозно сега да мисля за сватбата. И на нея ще й дойде времето. Професионалният бокс е много тежък. В него се въртят най-големите пари. За днешния мач руски милиардер е извадил 23,5 милиона долара, за да може срещата да се проведе в Москва. С това целят Поветкин да се чувства по-комфортно у дома. Определено зад него има кой да застане. Путин също е зад него. И той ще е на мача тази вечер. Това обаче не мисля, че толкова е от значение. Важното в подобни моменти е Господ да бъде с теб, как ще се представиш и какви качества имаш", добави Кобрата.

Кубрат Пулев: С Андреа ще се оженим, когато си поискаме