Боксовата ни звезда Кубрат Пулев обяви бомбастична за родните фенове новина в последното си интервю. Пред колегите от "Марица" Кобрата разкри, че планира голямо шоу у нас, но не в София, а в Пловдив. Точната дата предстои да бъде избрана, но отсега се знае, че гвоздеят на програмата ще бъде боят на Тервел Пулев с много силен противник, който организаторите предпочитат да запазят в тайна към този момент.

"Искам да поздравя хората в този древен и любим мой град. Аз съм роден в София, но съм дете на Тракия. Наполовина съм тракиец. Винаги с удоволствие ходя в Пловдив. Освен че е много красив град, с хилядолетна история, Пловдив е и люлка на велики спортисти. Аз се прекланям пред пловдивската боксова школа, която е дала майстори на световно ниво.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Искаме да дадем на Пловдив едно наистина голямо шоу. Вярвам, че ще напълним "Колодрума" и шоуто ще се помни дълго време след това. Спортният министър Красен Кралев предложи да е в София, но аз, брат ми и Ивайло твърдо настояхме да е в Пловдив. Не само за това, че Ивайло е пловдивчанин.

Лично аз настоявам да поканим и да приветстваме на ринга всички големи шампиони на Пловдив. Жалко, че някои от тях сега не преживяват най-добрите си дни. Ние обаче сме длъжни да им дадем уважението, което те отдавна са заслужили. Моите успехи са невъзможни без тези на предшествениците. Те издигнаха българския аматьорски бокс до най-високо световно ниво. Аз се прекланям пред величието на Петър Лесов и Александър Христов, а също така на останалите големи пловдивски майстори на бокса. Ще бъда щастлив да се качат на ринга и да получат овациите, които заслужават. 

Изборът на Пловдив за място на галата е и заради това да възкресим този спорт в града и околностите. Нека младите хора, децата, отново да влязат в залите. Нека залите да се напълнят както преди. И то не само за високо спортно майсторство, а просто да спортуват. Да не висят пред компютрите, да не стават и лягат със смартфоните. Виртуалният свят е хубав и примамлив, но той не е реалният живот. Трябва да върнем младите към реалния живот и да им вдъхнем човешките ценности", разказа Кобрата.

В момента Пулев е в САЩ, където на 9 ноември ще срещне Райдъл Букър в първи мач след скандала с репортерката Джени Суши, която целуна след мач.