Александър Усик може изненадващо да се отмести от пътя на Кубрат Пулев и битката за световните титли, които в момента са притежание на Анди Руис, пише „Тема Спорт“. Украинецът влезе с гръм и трясък в тежка категория и след като стана абсолютен шампион в полутежката, нокаутира в седмия рунд Чаз Уидърспун на 12 октомври.

Само с този мач той стана официален претендент на WBO и получи равно право с Кобрата за бой с победителя от Руис - Антъни Джошуа (7 декември в Саудитска Арабия). Българинът е №1 по линия на IBF и при очакван успех над Райдел Букър следващата събота във Фресно, Калифорния, ще защити това си звание.

Оказва се обаче, че от WBC имат други планове за Усик. Организацията, базирана в Мексико, ще търси начин да прати украинеца на ринга срещу световния шампион Дионтей Уайлдър още през следващата година. При обновяването на ранглистата вчера Саша е под №5, което ще му позволи да предизвика Бронзовия бомбардировач.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Двамата с американеца си размениха закани в последно време през социалните мрежи и действително могат да се срещнат, стига преди това Уайлдър да победи Луис Ортис на 23 ноември в Лае Вегас.

Предвид че Усик е представляван от Еди Хърн, който държи правата и на Джошуа, то няма да е изненада британецът да го насочи именно в посока бой с Уайлдър. Така Хърн отново ще може да мечтае всички пояси да отидат в неговите боксьори.

Това би могло да се случи, ако Ей Джей бие Руис на реванша и изпълни задължителна защита срещу Кобрата на IBF, а тази на WBO изчака. Пулев, разбира се, би могъл да обърка тези планове, които към момента са само това.