Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев има грандиозна цел при евентуален успех срещу световния шампион на WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа. Кобрата се готви да шокира британеца и още следващата година да срещне неговия сънародник Тайсън Фюри, шампион на WBC, в обединителен мач за всички титли и званието “абсолютен световен шампион в тежка категория”. Това обяви мениджърът на българина Ивайло Гоцев.

“В лагера на Джошуа определено са се концентрирали твърде сериозно около големите пари и гледат голямата картина, но познайте, голямата картина в момента е Кубрат и те трябва да се насочат именно към него. Защото той ще даде на Ей Джей най-големия бой в живота му. Пулев ще го извади от битката, след като го нокаутира. В момента Кубрат мисли следното - нека те да планират и да си поставят цели, след което аз ще получа мача с Тайсън Фюри. Защото побеждавайки Ей Джей, той ще получи именно това - голямата сцена за битка с Тайсън Фюри”, коментира Гоцев пред „Дейли Мейл”.

Очакваше се датата и мястото за мача между Пулев и Джошуа да бъдат обявени до края на миналия месец, но това не се случи. В също време от IBF отказаха да притиснат Джошуа и засега няма развитие по въпроса.