Лансираният обединителен мач в тежката категория между британците Антъни Джошуа и Тайсън Фюри няма да се състои в скоро време заради нежеланието на Световния боксов съвет (WBC) да направи компромис със задължителния претендент. Така Фюри ще трябва първо да победи отново американеца Дионтей Уайлдър в третия мач помежду им и след това да защити първи пояса си срещу Дилиън Уайт, който заплаши да съди организацията, ако не получи шанс за титлата.

„За нас по-важна е задължителната защита с посочения от нас претендент. Дилиън Уайт ще има право на своя мач след третия сблъсък между Фюри и Дионтей Уайлдър. Много е хубаво, ако Фюри е постигнал съгласие за мач с Джошуа, но дотогава има да се случат ред други неща", обяви президентът на WBC Маурисио Сюлейман.

Тази новина със сигурност ще се хареса на най-добрия български боксьор Кубрат Пулев, тъй като Джошуа, който е притежател на останалите 3 шампионски титли няма да има друг избор освен да се изправи срещу задължителния претендент за пояса на IBF. Двете страни все още преговарят за дата и място, но все още няма крайно решение.