БЛИЦ пита: Защо загуби Кубрат Пулев?

Кубрат Пулев говори след загубата по точки от британеца Дерек Чисора в Лондон. Българинът не изглеждаше много разочарован, но отбеляза, че не се е чувствал комфортно заради публиката и съдията.

"Това е спорт. Сами виждате, че когато не е убедителна победата, никой не може да каже какво ще стане. Все пак сме в Лондон. Едни глави през цялото време се биеше, никой не ги виждаше. Каква комуникация със съдията? Знаете, че има една приказка в България "Тарикат мъж не писка", заяви Кобрата пред bTV. 

Той не пропусна да благодари на почитателите на бокса, които го подкрепяха както у нас, така и в Лондон. По време на мача залата беше огласяна от възгласи "Българи-юнаци", а присъствието на родни фенове беше осезаемо, въпреки домакинския статус на Чисора.

"Благодаря на всички хора, които дойдоха да ме подкрепят. Играхме добър мач. Но така е в спорта - понякога побеждаваш, понякога губиш. Според мен, аз му вкарах повече чисти удари, но... Тук и публиката, и всичко... Защо да съм разочарован? Това е спортът все пак! Поздрави на цяла България и благодаря на всички за подкрепата", каза Пулев.

До момента Пулев беше губил само два мача в професионалната си кариера, и двата за световните титли в тежка категория - срещу Владимир Кличко (2014) и Антъни Джошуа (2020). 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)