Най-добрият български професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев загуби от Дерек Чисора след разединено съдийско решение - 116-112, 112-116, 114-116 в зала "О2 Арена" в Лондон. Двамата проведоха епична битка за интернационалната титла на WBA (Световната боксова асоциация). Срещата бе реванш между двамата след сблъсъка им през 2016 година, когато пък Кобрата спечели срещу британеца в Хамбург със съдийско решение и грабна европейската титла. Това е трето поражение за Пулев на професионалния ринг.

Мачът премина на на много високо ниво, в убийствено темпо и с размяна на много удари. Чисора нанасяше по-малко удари от Кобрата, но по-мощни и по-добре насочени. По лицето на българина се отвориха две аркади, които му пречеха да вижда добре.

След поражението Кубрат Пулев остава с 29 победи и 3 загуби на професионалния ринг и до голяма степен изпадна от групата на най-добрите боксьори в тежка категория. Предишните му две загуби бяха от световни шампиони - Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Българинът излезе на ринга на песента "Притури се планина" и първоначално беше освиркан от зрителите в зала "О2 арена", но след това се чуха и аплодисменти. Британският му съперник пък бе избрал песента на Елвис Пресли "Always on my mind" за свой съпровод.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В първия рунд двамата прибегнаха до клинчове и удари в тила и в тялото, създавайки отрано работа за рефера на ринга. Чисора сякаш успяваше по-осезаемо да се възползва от прегръщанията, за да нанася удари в торса, макар и непозволени. Британецът търсеше близката дистанция, което бе противоположно на желаното от Кобрата. Пулев нанесе две много тежки попадения, които разклатиха Чисора. В последата секунда обаче и британецът нанесе много тежък удар.

Във втория рунд Кобрата продължи да е по-активен. Чисора изглеждаше отчайващо физически, но в края се посъвзе и създаде няколко опасности. Българинът вкара и десния си крос в дейстиве на няколко пъти, като дори съдията понесе лек удар с лакът в суматохата.

Тълпата проодължаваша да скандира "О, Дерек Чисора", въпреки че любимецът ѝ не изглеждаше в добро състояние физически и в третия рунд, в който Пулев продължи да налага превъзходството си. Кобрата тръгна напред и притисна опонента си за кратко до въжетата, а после двамата се преместиха в средата на ринга и Кубрат беше по-активен с левите прави. Двамата се впуснаха в размени на единични удари със спорадичен успех, като Пулев няколко пъти подсказваше на рефера, че е нараняван неправомерно. Рундът премина в доста клинчове и нечисти удари, а накрая Пулев получи забележка за "мръсна" игра.

Чисора залагаше на десни крошета без подготовка в петия рунд, докато Пулев се стремеше повече да поддържа дистанция и респект с левия си прав. В този момент и опитите за комбинации на Кобрата не се получаваха.

И в петия рунд Чисора регистрираше най-голям успех с епизодични удари в бъбреците от клинч, а Пулев все още не се справяше да доминира с левия си прав. Кобрата не спираше да призовава рефера да се намесва, когато в клинч съперникът му нанасяше нечисти удари, но накрая той се озоваваше предупреждаван за тях. В края на рунда Кубрат беше притиснал съперника до въжетата, но времето не му стигна да довърши атаката.

Чисора вкара шестия рунд в размени на леви и десни прави в средата на ринга, като продължаваше да върви напред и да търси скъсяване на дистанцията. При всеки клинч той пласираше удари в тялото, а Пулев няколко пъти се озоваваше в ситуация да се движи назад и да задържа противника. В последните секунди българинът нанесе едно ляво кроше в тялото, но на почивката имаше подутина над лявото око.

Седмият рунд бе най-добър за британеца, който нанесе много тежки попадения и отвори сериозна аркада до окото на Кобрата. Българинът отново имаше своите реплики към съдията. За щастие гонгът се намеси в подходящ момент да прекрати екшъна и да позволи на екипа на Пулев да се погрижи за него.

Осмият рунд бе много атрактивен, особено в заключителните му 40-45 секунди. Първо Пулев нанесе страховит удар в тялото на Чисора, но след това понесе два много тежки десни кроса от британеца.

След тежка размяна на удари двамата боксьори се разклатиха взаимно в деветия рунд. Кобрата приклекна, докато Чисора залиташе. Към края на рунда нещата се поуспокоиха. Кобрата пое силни попадения на съперника.

Чисора се поумори и навеждаше главата си по-често в десетия рунд. Пулев получи нова аркада, този път над дясното око. Кръвта шурна по лицето на българина, но той не отстъпваше нито крачка назад и притисна противника си в ъгъла. Кобрата хвана най-добрата си дистанция, докато Чисора търсеше възможност да влезе в клинч. В този рунд британецът нанесе няколко много тежки удара малко преди гонга.

В началото на 11-ия предпоследен рунд Пулев получи няколко неприятни удара. Чисора направи добро дясно кроше. От там насетне Кобрата диктуваше събитията на ринга и успя да притисне противника си в ъгъла. Тенденцията преди последния рунд продължаваше – Пулев нанасяше много повече, но леки удари, а тези на Чисора бяха по-малко и по-силни.

И двамата боксьори показаха издръжливост, невероятен хъс и желание за победа в последния рунд. Чисора залягаше на въжетата и чакаше за контраатака, като при такава направи много силна серия от удари в тялото на Кобрата.