Кубрат Пулев победи убедително Райдъл Букър по точки в 10-рундов мач в Калифорния. Българският боксьор доминираше през целия двубой и вече насочва погледа си към дългоочаквания сблъсък за световната титла в тежка категория на версия IBF. По регламент победителят от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа трябва да защитава пояса срещу Кобрата през 2020 година. 

"Дълго се подготвях. Когато човек е подготвен, е много важно да има сигурност, да има самочувствие, и аз го показах на ринга. Противникът беше доста гъвкав, жилав, защото прави много сериозни спаринги с Усик, с Джошуа. По едно време той беше като един подвижен чувал, защото му нанесох много тежки удари, даже дясната ръка ме боли от главата му", каза Пулев пред bTV.

"Бяхме говорили стратегията да е такава, че да не рискувам. Важна беше победата. На ринга показах, че доминирам във всеки рунд. Той е добър боксьор, но нямаше никакъв шанс - вкарах му всеки удар, който пожелах", продължи българската звезда.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Пулев не пропусна да благодари за подкрепата на всички сънародници, които са били в залата и които са станали рано тази сутрин, за да гледат мача по телевизията.

"Благодаря на хората, които ме подкрепяха, които се събудиха сутринта и са ме гледали по телевизията, които не са спали, които бяха в залата. Благодаря ви за подкрепата!", обърна се Кобрата към почитателите си.

Пулев коментира и предстоящата галавечер в Пловдив след един месец: "На 14 декември ще има грандиозна гала в Пловдив. Тя ще бъде много важна за брат ми, защото той ще се изправи срещу сериозен противник за титлата на WBA. Ще бъде много интересно. Надявам се да победи и българска подкрепа в залата в Пловдив да му вдъхне сила", добави Кубрат.