Кубрат Пулев даде съвместна пресконференция със съперника си Махмуд Чар. Кобрата и 40-годишният му съперник ще се бият за притежаваната от германеца от сирийски произход регулярната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA). Битката ще се проведе на 7 декември в „Арена 8888 София“.

„Дълго време му дадохме на Чар за почивка заради контузията, след която му е направена и лека операция. Оттогава мина почти половин година. Избрахме датата 7 декември, защото е мач за регулярната световната титла на WBA. За мен е важно да победя и да зарадвам българската публика. От доста време държа този мач да се проведе в България. Радвам се да играя у нас, а и самата публика помага в такива случаи. Подготовката преминава вече в България. Искам да благодаря на Михаил Таков”, заяви Кубрат Пулев.

"Не мисля, че има с какво съперникът да ме изненада. Надявам се, че няма някакво оръжие, което не познаваме. Той няма такива възможности, че до такава степен да ни изненада. Добър боксьор е. Гледали сме му мачовете и не е за подценяване, но никой не ме притеснява. В случая няма да го подценя, а даже аз ще го изненадам. Имам 300 мача като аматьор, но това е професионален бокс и всичко може да се случи. Чар ще дойде подготвен, но аз ще съм много по-подготвен", добави Кобрата.

"Махмуд Чар говореше и още по-гръмки думи преди няколко месеца, но се контузи. Този урок му го даде съдбата, за да се научи да бъде по-смирен. Превъзбуден е, това ми харесва. Трябва да внимава на ринга и да не вземе да прегори. Последните рундове да не му дойде тежко - да не започне да му става лошо, да му се доповръща, да почне да търси вратата", коментира българският боксьор.