Кубрат Пулев, който през голяма част от годината живее и тренира в Берлин, коментира кървавата касапница на коледния базар в германската столица. Кобрата разказа, че преди мача срещу Самюел Питър е бил на разходка на мястото, където на 19 декември беше извършено терористично нападение, отнело живота на 12 човека.

"Чух се с приятели в Берлин. Слава богу, при тях всичко е наред. Аз бях на този коледен базар точно преди мача ми със Самюел Питър. Разходих се там, беше много красиво. И като че ли си помислих, че ако има нещо да става, тук ще е. Макар че имаше много полиция и охрана. Немците доста предвидливо се бяха погрижили за евентуални опасности. Но виждате, че винаги се намира начин, за жалост", коментира Пулев след като днес поигра шах срещу Веселин Топалов във Висшия съдебен съвет.

За евентуален мач срещу Антъни Джошуа, Кобрата каза: "Още не е ясно, доста игри има."

Снощи той получи наградата си за шестото място в анкетата за Спортист номер 1 на България за 2016 година. "За мен не е важно кой на коя позиция е. Преди години обаче се нервирах, когато бях пети, например. Чудех се защо съм толкова назад, но сега няма проблем. Важно е да отида на церемонията, да подкрепя българския спорт - да го има и да продължава да се развива, да се дава мотивация на подрастващите спортисти, това е важното."

ВСИЧКО ЗА ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ В БЕРЛИН