Кубрат Пулев може да понесе нов сериозен удар. След като боксовият му лиценз за щата Калифорния беше замразен заради скандала с целувката на журналистката Джени Суши, сега Кобрата може да бъде лишен от победата си над Богдан Дину. Румънецът е подал жалба срещу резултата пред същата комисия, която спря боксовите права на българския боксьор.

Причината за жалбата на Дину е нечистия удар, който получи в гърба, след първия нокдаун в седмия рунд. Тогава съществуваше вариант, при който Дину да обяви, че не е в състояние да продължи и Пулев да бъде дисквалифициран. Съдията на ринга Раул Кайс-младши даде пет минути за възстановяване на Дину, както и наказателна точка на Кобрата, но решението му бе, че ударът е бил неволен.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Така той обяви на съдиите на масата, че ако Дину не може да продължи, то ще бъде взет резултатът по точки до този момент. Именно в този момент румънецът изведнъж се съвзе и продължи двубоя, който Кобрата приключи малко след това. Сега обаче румънецът и неговият екип са взели решение да опитат да използват ситуацията, за да обжалват крайния резултат в мача.

"След двубоя седнах с Дину и неговия екип и се свързахме с калифорнийската комисия, официално внесохме жалба и изискахме изслушване пред комисията на Калифорния", обяви промоутърът на Дину Грег Коен.

Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че жалбата ще бъде разглеждана на следващото заседание, което е насрочено за средата на май. На него ще бъде разискан и друг въпрос, свързан с Пулев - скандалът с Джени Суши. Заради него българинът ще трябва да говори пред комисията.