Да не си на мястото на Кубрат Пулев в последните няколко дни. Българинът заприлича на панаирджийска мечка, която разиграват по време на обиколка сред тълпата. Какво се случва около българския боксьор, защо нямаше съперник толкова дълго време, защо се отказват противниците му и ще се бие ли в събота (5 април) на галавечер, организирана от неговия клуб? На тези и още любопитни въпроси БЛИЦ ви предлага конкретни отговори.

Кубрат Пулев замина за Германия, за да се подготвя за въпросния мач на 5 април (събота) още в края на месец януари. Оттогава изминаха повече от два месеца, в които българинът тренираше, но така и не знаеше срещу кого ще се изправи на ринга. Между преговорите с евентуални съперници се преплетоха интересите и на немския медиен гигант ARD, който постави определени условия за галата на 5 април (едно, от които кой подред мач да бъде този на Кубрат по време на шоуто). Нещата в тази посока бяха изяснени, но противник на Пулев все още не беше намерен. Клубът на българина "Зауерланд" преговаряше с противници, но до официален договор така и не се стигаше.

8.jpgИзточници на БЛИЦ заявиха, че при подобни преговори нещата първо се договарят устно, след това се подписва договор и едва тогава се оповестява противника. В изминалите два месеца немският клуб е имал няколко преговори с евентуални съперници за Пулев, но с нито един не се е стигнало до официализиране на контракта. Последният отказал се бе американецът Илайжа Маккол. На 31 март (понеделник) се появи информацията, че Маккол е навит за такъв двубой, а ден по-късно отказа. Причината за оттеглянето му е малката сума, която дава "Зауерланд" за срещата - 10 хиляди долара. Според специалисти тази сума е достатъчна за съперник от ранга на Маккол, който в никакъв случай не заслужава по-висок хонорар. Според наши източници отново е имало устна договорка между двете страни за бой на 5 април, но часове по-късно американецът не е пожелал да подпише договора. "Постъпката на Маккол е извиване на ръцете на шефовете на Кубрат Пулев. Ако те бяха склонили да му платят повече, означава, че всеки един бъдещ опонент може да ги разиграва да плащат, каквото им бъде поискано. Така че вината не е в "Зауерланд", разясниха източници на БЛИЦ.

Според наша информация немският клуб продължава усилено да търси противник на българина още за тази събота (5 април) въпреки че дотогава остават три дни! След отказа на Илайжа Маккол в Русия гръмнаха, че следващият противник на българина е Александър Поветкин. Според информацията двубоят дори е щял да бъде в събота. ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО на 99,9%. Освен ако някой не извади десетки милиони, с които да изкуши българина и клуба му. На този етап Поветкин ще търси по-слаб следващ съперник, с който да се върне на ринга след загубата от Кличко през октомври миналата година. И чак тогава може да се говори за двубой с Кубрат Пулев. А и самият Пулев едва ли ще рискува срещу Поветкин, тъй като ако загуби, отпада като претендент за мач с Кличко. Така че за събота (5 април) на Кубрат Пулев ще бъде търсен по-слаб противник. Присъствието на българина на организираната от "Зауерланд" галавечер е повече от необходимо. Пулев вдига рейтинга на шоуто, за което билетите отдавна са изкупени и евентуално негово отсъствие жестоко би ударило по реномето на богаташа Вилфрид Зауерланд. 9.jpgОсвен това Пулев е добре да се бие, за да поддържа форма и да не се стига до пауза като предишната - 11 месеца без мач.

Кубрат Пулев твърди, че цялата каша около търсене на противници не му се отразява. Дано да е така, въпреки че всекидневни тренировки без яснота срещу кого ще излезе на ринга няма как да не бъде изнервящо. В случая още веднъж се потвърждава тезата, че ако Кубрат беше с немски паспорт, отдавна да е видял мач с Кличко, тъй като зад него щяха да застанат мощни консорциуми. Пулев обаче неведнъж е заявявал, че винаги ще остане българин и за нищо на света няма да се продаде на друга държава... Което със сигурност забавя кариерата му и може и въобще да не срещне легендарния украинец.