Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подкрепи българските състезателки във втория ден от Европейското по бокс за момичета и девойки, което се провежда в зала "София" от 2 до 9 юли. Заедно с президента на БФ Бокс Красимир Инински той изгледа победите на Елина Георгиева (54кг.) с 3:2 над грузинката Ана Хунджуа и Аслъхан Мехмедова с 5:0 над полякинята Клаудиа Будаш. Третата ни състезателка в следобедната сесия Християна Недялкова загуби с 0:5 от Патриция Борис също от Полша.

По-късно днес е вторият мач на една от надеждите за медал в българския отбор Мелис Йозунова (69 кг.), която в първия ден от първенството победи с 5:0 съдийски гласа Вивиен Будай от Унгария. Днес Мелис Йозунова трябва да се изправи срещу трудна съперничка - Наталия Сичугова от Русия. По-късно днес е и първият мач на сребърната медалистка от ЕП 2016 Горяна Стоева (51 кг.), както и на Пламена Иванова (57 кг.).
     
В европейското първенство по бокс за момичета и девойки в София участват над 240 състезателки от над 30 държави. България е представена от 14 състезателки – 6 при момичетата до 16 г. и 8 при девойките до 18 г. Сред участничките в първенството има 36 медалистки от предното европейско първенство, както и 8 шампионки.