Спортният министър Красен Кралев определи случилото се със загиналия боксьор Борис Станчов като престъпление и криминална проява. Както вече стана известно, покойното момче се е състезавало със самоличността на братовчед си Исус Величков. 

"Няма как да подминем този случай. Това е чисто престъпление и криминална проява. Извършено е от починалия боксьор. Но не може да правим каквито и да е заключения преди разследването да приключи. Извън кражбата на самоличността, най-важното е от какво е починало момчето в Албания. Имало ли е залагания, не е наша работа да го коментирам. Това дали някой е залагал е проблем на албанците. В леката категория в бокса почти е невъзможно човек да си отиде само от играта. Важно е да се разбере и кой се е явил на последния медицински преглед. Исус или Борис е бил преглеждан", заяви Кралев пред "Нова ТВ".

"Трябва да видим треньорът, мениджърът дали са в течения на тази кражба на самоличност, защото това продължава повече от година. Има български професионален боксов съюз, който е различен от федерацията. Те излязоха със становище. Министерството също се извърши проверка. Това са си частни състезания. Те са професионалисти. Според мен е изключение, не е схема. Трябва да се видят какви са мотивите. Може да е имал някакви проблеми, излизайки извън България. Неприятен прецедент. Така го наричам", добави спортният министър.