Кубрат Пулев обяви кога и къде планира да се завърне на ринга. 

"Най-рано юни или юли, вероятно в Лас Вегас", съобщи звездата ни в тежка категория на професионалния бокс при завръщането си от Занзибар (Танзания), където брат му Тервел Пулев участва в боксова галавечер.

Той вече има набелязани имена, но за момента предпочита да не ги коментира, докато нещата не станат сигурни.

В същото време Кобрата даде ясно да се разбере, че е готов да излезе на ринга срещу Дилиън Уайт. Именно британецът е най-спряганото име за следващ противник на българина.

“С удоволствие бих излязъл на ринга срещу него, защото ще бъде интересен, силен мач. Очаквам следващият ми мач да бъде най-рано юни-юли, вероятно в Лас Вегас. Има имена, но аз казвам, когато има нещо конкретно, сигурно”, заяви  Пулев на летище “София”.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той коментира и представянето на Тервел в Танзания, който победи Викапита Мероро от Намибия в 9-ия рунд и записа 16-и пореден успех в професионалтната си кариера.

“Като бокс брат ми можеше да се представи доста по-добре. Това не беше максимумът му, но важното е, че успя да вземе победата категорично.”

Кобрата сподели и впечатленията си от Танзания, като не изключи възможността също да се бие в Африка.

“Там е доста различно от България, но пък интересно и доста екзотично място. Хората са много топли, отзивчиви, помагат. Искаха от нас да направим повече мачове, които да презентират страната им. Срещнах се с министрите на туризма и спорта, разменихме контакти, поканих ги у нас. Казах, че ще ги свържа с нашия спортен министър и с правителството. Въпреки че нямат такива големи имена в бокса, те използват всяко едно наше появяване, за да популяризират държавата.”

Той разказа и за сафарито в националния резерва “Серенгети”, където имаше близка среща с лъвица.

“Не ми дадоха да изляза от джипа, защото било много опасно. Има си ред и той трябва да се спазва - лъвът не е за подценяване, дори да е заспал. Лъв с лъв не трябва да се сбива”, каза Кобрата с усмивка относно репликата си отпреди дни, че иска да се бие с Краля на животните.