Братята Кубрат и Тервел Пулеви имаха ново вълнуващо преживяване в Танзания. Вторият спечели снощи срещата си с Викапита Мероро от Намибия с технически нокаут. Това беше 16-ата победа от 16 двубоя до момента за Тервел на професионалния ринг. 

Часове по-късно той и брат му Кубрат решиха да зарадват местни боксови таланти. Пулеви гостуваха на клуб в един от най-бедните райони на столицата на Танзания Дар ес Салаам. 

Teрвел разказа на какво са се натъкнали с публикация в социалните мрежи, публикувайки и галерия от снимки:

"Днес посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем нормално за държава с 80% крайно бедни и оцеляващи с 3-4 долара на ден хора.

Затова занесохме боскови пособия, които да послужата на децата, трениращи бокс в района. 

Треньорът се оказа с доста сериозна визитка - олимпийски шампион от Мюнхен 1972 г. На въпрос към него "Какво ти даде държавата, когато спечели олимпийската титла?", той ни отговори без думи, а с жеста "ръкостискане". 

Сега той е човекът, който създава млади шампиони в танзанийският град - ще го различите в бяло облекло с шапка на снимките.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

За мен лично да видя пламъка в очите на тези хора, със страст за бокс и за успеха на ринга, а не за парите е дежа вю. За миг изникна паралел в съзнанието ми с времената, когато аз прохождах в бокса и началото на 90-те години в България. Помня добре, тогава нямаше много възможности може би за повечето хора у нас, реденето на опашки с купони за храна в хранителните магазини, режим на тока и т.н.

Но също така насочен от моя баща към бокса, пламенно гледах боксовите турнири Странджа, кубинските боксови легенди на живо в София (зала Универсиада), Олимпийските игри по телевизията, и съм мечтаел някога да бъда там, на този ринг. 

Днес гледайки малките деца, които посетихме, се върнах в тези времена несъзнателно. Но оценявам пътят, който съм извървял до тук и знам какво ми е коствало, колко труд, пот, усилия, "преглъщане" на ситуации, сваляне на килограми, да изтърпиш труден човек, който ти е треньор в продължение на години, контузии, интриги и лицемерие на "малки" хора, кръв, спаринги, аркади и много други, които даже съм забравил.

Но всичкото това с една-единствена цел! Не за пари, а за мечтите, които искаш да сбъднеш, за успеха, като такъв в един не лек спорт и заради страстта, която неминуемо идва с първите спечелени детски състезания и мачове!".

Днес посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем...

Публикувахте от Тервел Пулев / Tervel Pulev в Събота, 30 януари 2021 г.

Ден след победата на Тервел Пулев в Танзания, братя Пулеви посетиха боксов клуб за деца в Дар ес Салаам. Те зарадваха...

Публикувахте от Kubrat Pulev в Събота, 30 януари 2021 г.