Тервел Пулев ще има подкрепата на най-близкото си обкръжение в срещата с Викапита Мероро от Намибия. Двубоят е в петък (29 януари) в Танзания. В неговия ъгъл освен треньорите Михаил Таков и Ибън Кейсън ще бъде и по-големият му брат Кубрат Пулев. Кобрата е взел решение да придружи Тервел в Танзания.

Двамата винаги се подкрепят по време на мачовете си, когато имат възможност. Кобрата бе до Тервел в последните му срещи, а през 2018 г. Пулеви участваха в една и съща гала вечер в "Арена Армеец" в София.

В ъгъла на Тервел очаквано ще бъде дългогодишният му личен треньор Михаил Таков. За Танзания ще пътува и американецът Ибън Кейсън, който работи с Кобрата от 2019 г., като му помагаше по време на последния му сблъсък миналия декември в Лондон срещу световния шампион Антъни Джошуа.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В момента Тервел Пулев е на деветото място в ранглистата на Световната боксова асоциация (WBA). Българинът ще гони 16-ата си победа на професионалния ринг. Успех на Мероро би доближил Тервел до голямата му цел - мач за титлата в полутежка категория на WBA.

Плановете на Пулев са да атакува пояса до края на 2022 г., но за целта му трябват и още две победи в следващите 12 месеца, включително и да защити Интерконтиненталната си титла.

Любителите на бокса ще могат да проследят битката на Тервел с Мероро в ефира на Диема Спорт.