Варненският олимпийски шампион по бокс Ивайло Маринов даде отлична оценка на представянето на Кубрат Пулев. Състезателят ни в тежка категория буквално гази своите съперници и до този момент има 17 победи от 17 мача, 9 от които с нокаут.

„Кубрат върви много добре. До този момент не сме имали такъв силен боксьор в тежка категория при професионалистите. Не мога да коментирам кои са слабите му места, тъй като това може да го каже само неговият треньор. Но ако говорим за силни страни, веднага ще посоча бързината. По-бърз е от всичките си съперници. Стои много добре на ринга и знае кога да напада и кога не. Пожелавам му още по-големи успехи. Кариерата му се развива много правилно“, заяви за „Народно дело“ легендарният Ивайло Маринов.

Запитан какви са шансовете на българина при евентуален мач с украинеца Владимир Кличко, варненецът отговори: „50:50“.

Олимпийският шампион от Сеул`88 коментира и представянето на брата на Кубрат Пулев – Тервел, който спечели бронзов медал на Игрите в Лондон през 2012 г. „Тервел имаше шанс да стигне до медала. Гарантирайки си бронза обаче, може би се отпусна. При мен беше обратното – стигането до медал ме амбицираше още повече. Играех по-освободено“, заяви Маринов.
2_10.jpg
Той смята, че силната година, която българският бокс изпраща, се дължи главно на президента на БФБ Красимир Инински. „Справя се много добре. Хвана здраво федерацията и вдигна нивото на бокса ни. Много съм доволен засега от него. Ако продължава така, ще имаме още повече хубави успехи“, категоричен е варненецът.

Ивайло Маринов е получил покана да стане част от управителния съвет на федерацията ни, но е отказал.

„Трябваше постоянно да пътувам до София и да съм далеч от моя боксов клуб и ангажиментите ми във Варна. Въпреки това обаче винаги откликвам, когато ме търсят за мнение и съвет. Наскоро дори в разговор с Красимир Ининиски споделих мнението си за това, че националният треньор Михаил Таков е повишен в по-висока длъжност. Според мен той трябваше да остане в залата при състезателите и да ги тренира, тъй като пожъна много успехи. Нещата бяха тръгнали добре и така трябваше да остане. Инински обаче ме увери, че с това му решение нещата в националния отбор ще се подобрят още повече. Помоли ме само да бъда с него и аз го подкрепих“, довери Маринов.