Легендата на бразилското джу джицу Роджър Грейси сподели какво е да си болен от коронавирус.  Десеткратният световен шампион беше излекуван от COVID-19, след като изкара заразата трудно и продължително.

„От самото начало си знаех, че е този вирус. Приятелката ми и една близка жена проявиха подобни симптопми“, Грейси заяви пред MMA Fighting.

„Бях слаб, отпаднал, закашлях се, имах недостиг на въздух. Мускулите ми ме боляха – главата също. Никога не се бях чувствал така преди.“

„Треската отмина и си мислих, че вече се оправям. Но най-лошото дойде на следващия ден… бях супер зле. Повикахме линейка и 10 дни се борих в болницата. Прекарах ги на легло с 40 градуса температура“, призна Грейси.

„Мислих, че точно аз ще съм последният човек, който ще го изкара така. Казвах си, че дори да хвана вируса, ще бъде нещо по-леко. Но не се оправях ден след ден и не знаех какво да мисля. Когато се събудих със затруднено дишане, си знаех, че е време да отида в болница да бъда интубиран. Истинските проблеми започват, когато болестта стигне белите дробове.“

Роджър Грейси си купил тест онлайн, но той пристигнал два дни след неговото изписване.

Боецът оценява, че светът е бил хванат в крачка и никой не е бил подготвен за заразата.