Едни от най-добрите родни боксьори имат днес мачове в 68-ото издание на международния турнир "Странджа", който се провежда в зала "София". Предстои да се изиграят 1/4-финалните двубои във всички категории.

Равносметката за България от вчерашния трети ден на силния турнир е 7 победи и 3 загуби. Надеждите ни за успех днес са свързани най-вече със Станимира Петрова, Даниел Асенов и Благой Найденов.

Еврошампионът Асенов (52 кг) почиваше в първи кръг, а на 1/4-финалите днес излиза срещу Дийпак Синг от Индия. Мачът на БГ Тайсън ще бъде в 18:30 часа.

Световната и европейска шампионка Станимира Петрова също боксира директно в спора за място на полуфинал в категория до 54 кг. В тази теглова група за участие се записаха само осем състезателки, така че шампионката ще бъде определена след три мача. Първата съперничка на Станимира ще е Юлия Апанасович от Беларус. На полуфиналите българката би боксирала срещу представителка на Сингапур или Индия, а евентуален финал може да я противопостави на олимпийската вицешампионка от Лондон 2012 Сайана Сагатаева от Русия или на старата й познайничка Анна Алимарданова от Азербайджан.

След победното си завръщане на ринга в сряда, Благой Найденов излиза днес в мача си от 1/4-финалите в категория до 81 кг. Негов съперник ще бъде Денис Кауфер от Швеция, победил с 5:0 хърватина Лео Цветкович на старта на Купа "Странджа".

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ДНЕС