Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев взе участие в пресконференцията на Кубрат Пулев и Махмуд Чар преди планирания им мач за 7 декември. Тогава германецът от сирийски произход ще защитава регулярната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

"Кубрат пое инициативата да организираме мача в София. Благодаря на Чар, че удържа на думата си и битката ще се проведе. Говорейки за бизнес или за игра, трябва да уточня, че за мен става дума за "Игра на тронове". Това не е цирк - това са двама мъже, които ще влязат в битка и ще покажат кой по-добрият. Ако срещата е изравнена на ринга, може да има и реванш", каза Гоцев на официалната пресконференция около два месеца преди битката в "Арена София".

"Най-важните неща са сърцето, мозъка, лява и дясна ръка. Световният шампион Чар ще бъде лице в лице с Кубрат Пулев. Ще бъде епична нощ, ще подготвим битките с българско участие. Поне четирима боксьори от България ще има, ще има и международни срещи. Тежката категория е короната на бокса“, допълни мениджърът.

„Платформата DAZN също ще излъчва галавечерта, което говори много за престижа на събитието. За нас с Кубрат е чест, че отново ще приковем погледите на боксовия свят. Нашият екип е изграден на лоялност. Ули Вегнер също ще дойде, за да бъде до Кубрат. Тервел решава сам за себе си дали ще участва, той самият може сам да оглави галавечер и да направи спектакъл", допълни още Гоцев.

"За мен е чест след толкова години заедно с Кубрат отново съм до него, както съм бил във всичките му изпитания от дете до този мач за световна титла. Съдбата направи така, че моят баща и неговият са играли заедно в един отбор. С Кубрат сме били заедно в ЦСКА, в националния, в професионалните му мачове. Удоволствие е да съм до него и да помагам във всеки един момент. Пожелавам на двамата боксьори да са здрави и в следващите два месеца да се подготвят максимално. Да направят шоу пред пълна зала и по-добрият да победи, а ние всички се надяваме това да е Кубрат", каза треньорът Михаил Таков.