Ден преди началото на грандиозния турнир по таекуондо „София Оупън“ 2014 у нас вече пристигнаха над 500 чуждестранни състезатели, които ще вземат участие в надпреварата.
 
Състезанието ще се проведе тази събота и неделя (22-23 март) в столичната зала „Фестивална“. Представители на 16 страни, сред които Албания, Гърция, Испания, Италия, Косово, Македония, Молдова, Норвегия, Люксембург, Румъния, Русия, Сърбия, Тунис, Унгария и Швеция, са вече у нас, като в късния следобед днес ще преминат през задължителното мерене на теглото за допускане до участие в надпреварата.
 
 „Очаквам много силно състезание. Участие ще вземат рекорден брой спортисти, като сред тях са всички наши най-добри състезатели. Чужденците вече са тук. Успяхме да ги настаним по хотелите и да ги накараме да се чувстват достатъчно комфортно. Смея да твърдя, че организацията е отлична. Благодаря на федерацията по Таекуондо WTF, на спонсорите - Антибиотик (Разград), EU Sunday, Лаборатория “Рамус” и PNH, както и на хората, които помогнаха това мероприятие да стане факт. Сигурен съм, че публиката в зала Фестивална ще остане доволна от зрелището, което предстои ”, заяви Димитър Михайлов, който е главен организатор на събитието.
 
За пръв път в България се провежда таекуондо мероприятие в такива мащаби, като в него ще вземат участие над 1000 спортисти. След успешно завършилото състезание за деца и кадети в чест на Деня на народните будители „Купа София“ 2013, това е второто събитие, организирано от таекуондо клуб „Рамус“ съвместно с Българската федерация по таекуондо - WTF.