Евентуалният следващ съперник на Кубрат Пулев Тайсън Фюри бе глобен с 3000 паунда от английската боксова федерация. Причината за това е, че Фурията си позволи да отправи обидни реплики в социалните мрежи срещу друг боксьор Дейвид Прайс.

Фюри трябва да се бие на 20 април срещу американецът Стив Кънингам, като има вероятност победителят от срещата да излезе срещу Пулев. Този двубой евентуално ще отвори пътя на Кобрата за сблъсък с един от братята Кличко.

Фурията обаче явно не е много притеснен от предстоящия бой с Кънингам и вместо да мисли за него е насочил гнева си към Дейвид Прайс.

”Ще те смачкам. Ще ти навра лицето в пут...”, изригна Фюри в социалните мрежи.

Поведението му обаче не се хареса на английската боксова федерация. Освен санкцията от 3000 паунда той получи и официално предупреждение за спиране на правата.

”От борда на боксовата федерация ме предупредиха да съм по-сдържан. Оценявам това, че ми наложиха само финансова санкция. Ясно е, че трябва да се сниша за известно време и да мисля повече преди да действам. Казах, каквото мислех, но това ми коства глобата. За напред ще действам повече на ринга отколкото в социалните мрежи”, обяви Фюри.