Кубрат Пулев най-после узна с кой ще се бие, за да се определи съперник на легендарния украинец Владимир Кличко. Международната боксова федерация (IBF) реши да направи специален мач, в който един срещу друг на ринга ще се изправят Тайсън Фюри и Стив Кънингам. Победителят след това ще спори с Кобрата за стигане до заветната цел - битката с Кличко за колана му на IBF.

Решението на Международната боксова федерация идва след отказа на Томаш Адамек да излезе срещу Кубрат Пулев. Както е известно, непобеденият до момента на професионалния ринг българин трябва да се бие с поляка в така наречения "елиминационен мач за титлата", победителят от който да излезе лице в лице със супершампиона Владимир Кличко. Адамек обаче се уплаши и отказа спора с Кобрата, оправдавайки се, че няма да спечели много пари от подобен двубой.

В крайна сметка Пулев ще узнае името на съперника си в ранните часове на 21 април. Международната боксова федерация насрочи за тогава квалификационен мач между американеца Стив Кънингам и англичанина Тайсън Фюри. Първият е на 36 години, има 25 победи и 2 загуби, 12 нокаута. Бившият световен шампион в полутежка категория Стив Кънингам е на 12-о място в момента в класацията на IBF. Фюри пък е на 24 години и впечатлява с ръст и статистика - висок е 206 сантиметра, има 20 победи от 20 мача, 14 с нокаут.

Двамата ще се сблъскат на ринга в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк на 20 април от 23:00 часа българско време.

IBF организира сблъсъка, за да излъчи новия №2 в ранглистата си, оглавявана от Кубрат Пулев. До момента Томаш Адамек беше втори, но след отказа му да се бие с Кобрата, беше смъкнат чак на 12-ата позиция.