Кубрат Пулев най-после има съперник за мача си в събота. Кобрата ще се изправи срещу американеца Джоуи Давейко в боксовата гала вечер в Росток. Двубоят ще се предава директно по "Диема".

Първоначално българинът трябваше да излезе на ринга срещу друг американец - Илайджа Маккол. Той обаче отказа, тъй като му предлагали едва 10 000 долара. Затова от клуба на Пулев "Заурланд" спешно започнаха да му търсят съперник и така се стигна до мача с дребния 23-годишен Давейко, който е родом от Филадефия. Непретенциозният американец едва ли е заплаха за Пулев и за българина не е проблем, че научава кой му е съперник едва два дни преди мача.

До момента на професионалния ринг високият 178 сантиметра Давейко има 9 победи (3 с нокаут), записал е 3 загуби (1 с нокаут), както и 2 равни. Като аматьор Давейко е спечелил 14 титли на САЩ, а на 16-годишна възраст става най-младият боксьор, който премина успешно печели Източните олимпийски пресявки. През 2008-а също така печели златен медал от Световното по бокс за младежи.

Давейко за последно е бил на ринга в края на януари срещу Дерик Роси в Ню Джърси, където печели двубоя.

По повод информациите от Русия, че Кобрата ще има мач с Александър Поветкин, българинът заяви: "Няма проблем да си бия с Поветкин, но за момента не е ставало изобщо дума за него."