Кубинският боксьор Франк Санчес е нов претендент за световната титла в тежка категория на Световната боксова организация (WBO), която е притежание на Антъни Джошуа. 27-годишният  боксьор записа 15 поредни победи и няма нито една загуба, влизайки в топ 10 на ранглистата на WBO.

Джошуа трябваше да защитава пояса си срещу Олександър Усик, но мениджърът на Санчес – Майк Барао сподели, че според него британецът ще оваканти тази титла.

„Просто предположение, но смятам, че Усик ще спечели овакантената титла на WBO през следващите 12 месеца. Франк е в добра позиция да се бие за нея“, заяви мениджърът пред „Скай Спортс“.

Джошуа притежава световните титли още на Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF), след като победи Анди Руис-младши през декември в реванша помежду им. Британецът трябваше да защитава поясите срещу Кубрат Пулев и Усик, но избра двубой с българина.

Междувременно Санчес ще търси елиминационен мач срещу Джуниър Фа или Майкъл Хънтър. Фа обаче е смятан за следващ опонент на Джоузеф Паркър, който е под №2 в ранглистата на WBO, докато Хънтър няма набелязан противник, след като преди 4 месеца завърши наравно с Александър Поветкин.