Световният шампион на WBA (Световна боксова асоциация), WBO (Световна боксова организация), IBO (Международна боксова организация) и IBF (Международна боксова федерация) в тежка категория - Антъни Джошуа, не мисли за срещи на ринга с Кубрат Пулев или Олександър Усик, а за абединителен двубой с носителя на пояса на WBC (Световен боксов съвет) Дионтей Уайлдър.

Британецът трябва да защити коланите си и във всяка от версиите има основен претендент за тях, а най-добрият български боксьор Кубрат Пулев е такъв за световната титла на IBF. Кобрата вече обяви, че се водят преговори за евентуален двубой в Истанбул през май, а и агентът на украинеца Олександър Усик си урежда срещи с промоутъра Еди Хърн за договаряне на мач с Джошуа, който изчаква търпеливо събитията.

"Чух, че Уайлдър и Фюри уговорят трета среща помежду си преди края на 2020 година, но трябва да променим развоя на събитията. Имахме срещи. След като се видяхме с мениджъра на Усик имахме друга среща, на която да дадем потенциална оферта за потвърждаване на битка с Уайлдър преди той да проведе следващия си мач и преди аз да се бия отново", призна Джошуа пред британските медии.

Както е известно, Уайлдър ще се изправи срещу Тайсън Фюри на 22 февруари в мач реванш, а американецът отдавна уговаря битка с Джошуа, която ще обедини всички титли и победителят ще стане абсолютен световен шампион.