Мачът за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев отново беше преместен.

Очакваше се срещата да се проведе през ноември в Лондон, но мениджърът на британеца Еди Хърн обяви, че това няма да се случи. По-вероятно е битката да бъде насрочена за началото на декември. Спряганите дати са 5 и 12 декември.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Една от причините е, че организаторите искат на мача да присъстват възможно най-много фенове по трибуните. Освен това от щаба на шампиона са поискали срещата да е малко преди сблъсъка между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, който е планиран за дните около Коледа.

"Казах на Джошуа да тренира, но да не се претоварва. Предвид обстановката, вариантите пред нас са 5 или 12 декември. Няма как да е по-рано, защото такъв мач трябва да е с публика, при това пред повече от 2 хиляди души. Искам да е тогава, защото Фюри – Уайлдър ще е около Коледа. Така победителите ще имат еднакво време за подготовка за обединителен мач догодина", коментира Еди Хърн.