Световният шампион в професионалния бокс на четири различни организации IBF, IBO, WBA и WBO - Владимир Кличко, потвърди първия си бой в САЩ от седем години насам. Украинецът ще защитава всичките си колани срещу непобедения до този момент Брайънт Дженингс. Срещата ще се състои в "Медисън Скуеър Гардън" на 25 април.

За по-малкия от братята Кличко това ще бъде първи бой след нокаута, който нанесе на Кубрат Пулев през ноември м.г. "Това е голямо предизвикателство, но съм много щастлив, че отново ще се бия в Ню Йорк", коментира Кличко, цитиран от "Би Би Си".

Дженингс има 19 победи на професионалния ринг, 10 от които са с нокаут. Статистиката на 38-годишния Кличко пък е далеч по-сериозна - 63 успеха, 3 поражения. Последното бе преди 11 години от Лемон Брюстър. От 9 години Владимир Кличко е първенец на планетата. Само с две по-малко от американския гигнат Джо Люис, който държи рекорда по продължителност като номер 1.

Единственият колан, който липсва на малкия Кличко, е този във версия WBC. В момента той е притежание на Деонтай Уилдър, който в неделя миналата седмица победи по точки канадеца Бърмейн Стивърн. Този пояс се оваканти, след като по-големият от братята - Виталий, се оттегли от бокса.