Д-р Чинг-Куо Ву пристигна късно снощи в София. Президентът на международната боксова федерация идва в страната ни, за да бъде част от започващото утре световно първенство за младежи.

Д-р Ву заяви, че има отлични впечатления от България и е изключително доволен от факта, че именно столицата ни е домакин на това престижно състезание.

„България е прекрасна страна. Бил съм няколко пъти тук и съм очарован от вашата държава. Хората са чудесни, много гостоприемни и топли. Боксът е на много високо ниво, а начинът, по който организирате подобни форуми, е впечатляващ. Много съм доволен, че точно София е домакин на събитие от толкова висок ранг”, сподели д-р Ву, който отправи специални благодарности към президента на БФ Бокс Красимир Инински.

„Искам специално да благодаря на г-н Инински, който е един невероятен човек и професионалист”, сподели д-р Ву. Той изрази надежда, че зрителите ще проявят голям интерес към състезанието.

На въпроса по какво се различават младежкия и мъжкия бокс д-р Ву с усмивка отговори, че според него разликата е единствено във възрастовото ограничение и реално различия почти няма.