Призив да избере българска песен за излизането си на ринга в битата за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа (Лондон, 20 юни) беше отправен към Кубрат Пулев от родни музиканти, сред които икони на българката музика като Васил Найденов, Орлин Горанов, музиканти от групите ФСБ, D2, Ревю, изпълнители от новото поколение като Графа, Михаела Филева, Прея и Тото от СкандаУ.

Те поискаха с това Пулев да подкрепи кампанията им “За повече българска музика в ефира” и да използва една от запазените марки на страната ни пред света.

“Кубрат Пулев винаги е показвал любов към България и всичко българско. Затова се надяваме, че за този исторически мач, той отново ще избере българска песен и така ще накара милиони българи да се почувстваме горди. Вярваме, че това ще му донесе късмет.”, сподели музикантът Ясен Козев, който е един от творците в инициативния комитет на кампанията. 

“Българският фолклор е една от запазените марки на страната ни по света. Неслучайно българска песен е изпратена в космоса, а през юни се надяваме да накара стадионът в Лондон също да притихне. Хиляди български музиканти и автори стискаме палци на Кобрата. Ще го подкрепяме без значение какво решение вземе, но много се надяваме да направи този жест към всички българи и да повярва в българската музика, както ние вярваме в него.”, допълни Козев.

БЛИЦ припомня, че Кобрата излезе под съпровода на "Притури се планината" през 2018 година срещу Хюи Фюри в "Арена Армеец", като преди залагаше на парчето на рок титаните AC/DC – Thunderstruck.