Може би най-великият български боксьор Серафим Тодоров бе приет в болница заради кожни проблеми. Сарафа ще остане няколко дни под наблюдение, след което заминава на подготовка край морето. Както първо пред БЛИЦ Тодоров разкри, той гласи среща с непобедения при професионалистите световен шампион Флойд Мейуедър. Именно българската легенда е последният, който е победил на ринга американската машина за пари.

45-годишният Серафим Тодоров, който има три световни титли и три европейски титли, говори пред БЛИЦ за подготовката, състоянието, както и за бъдещите планове.

„В болница съм, но само за 3-4 дни. Нищо сериозно, но ще ме наблюдават тук за кратък период. След това заминавам за морето. Да хвана тен, да си почина, а и там ще се подготвям за мача. За 3-4 месеца ще стана машина. Аз съм надарен от Бога, а и с добра подготовка ще стана като едно време. Мейуедър няма къде да ми избяга, ще го натиснат. Той ми дължи този двубой, трябва да ми се отблагодари за договора (б.р. – Тодоров отказва договор с американски промотъри след победата му над Мейуедър в Атланта. След отказа мениджърите се насочват към американеца)”, започна Сарафа пред БЛИЦ.

„Аз съм дар от Бога. Винаги съм вярвал в него, защото той ми е дал тези ръце и този талант. Направих грешка като не приех навремето предложението на промоутърите, но в България ме обичат. И аз обичам България”, продължи Тодоров.

„Мейуедър няма къде да ми избяга. Много сериозни хора са зад мен и този двубой. Ще направим другия месец пресконференция и ще обявим евентуална дата и какви точно са плановете. Защо да не стана шампион? Аз съм на 45 години, а някакви американци на по 50 години стават световни шампиони. Нима те са повече от мен. С добра подготовка ще покажа на какво съм способен и пак ще бъда гордост за България”, уверен е големият ни спортист.

„Аз си патя и съм на това положение, защото съм добър човек. Никога никому зло не съм направил, а понесох толкова много удари. Ако имам пари, повярвай ми, още хиляда човека около мен ще са добре. Аз съм такъв – има ли за мен, има за всички. Дано всичко се нареди, Мейуедър няма да избяга. Веднъж го бих, пак ще го бия. Само да сме живи и здрави и Господ да бъде с нас, всичко ще бъде наред”, завърши Серафим Тодоров.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ