ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Кубрат Пулев излиза днес на ринга срещу опитния Тони Томпсън (САЩ). Мачът се очаква да започне около 21:00-21:30 часа, може и към 22:00 часа, в зависимост от това, кога ще приключат предишните сблъсъци от галата в Шверин. Студиото на телевизия "Диема" стартира в 20:30 часа. Агенция БЛИЦ също ще опита да предложи на своите читатели картина от сблъсъка. Двубоят е за защита на Интерконтиненталната титла на Пулев, но и ще определи противника на Владимир Кличко за световната титла.

Антъни Тайрън Томпсън е роден на 18 октомври 1971 година в Силвър Спринт, щата Мериленд. Американецът е истински ветеран в професионалния бокс, в момента е на 41 години. Любопитното е, че се качва на профиринга на сравнително късна възраст – 28 години, на колкото е и Кубрат Пулев, когато изиграва първия си мач при професионалистите. В първата среща Тони Томпсън с прякор Тигъра се справя с ДеШон Харпър, който до момента има два успеха от два мача. В петия мач на профиринга Томпсън търпи и първата си загуба – от Ерик Къркланд в бой от четири рунда. След това американецът е неудържим, нанизва 27 поредни победи! Сред съперниците му са доказани боксьори като Зури Лоурънс, Янки Диаз, Доминик Гуин и Тимур Ибрахимов.

На 14 юли 2007 година Томпсън нокаутира родения в Косово, но състезаващ се за Германия Луан Красники. С този успех печели два шампионски пояса, но по-важното за него е, че си осигурява мач с Владимир Кличко. В следващия си двубой Томпсън нокаутира и американеца Клиф Каузър. На 12 юли 2008 година Тони Томпсън за първи път излиза на ринга срещу Владимир Кличко. Двубоят е в 12 рунда в Хамбургер. В първия рунд съдиите дават победа за Томпсън. Във всички следващи украинецът има превес и печели, но трудно. В 10-тия рунд Томпсън полита назад и пада на ринга и получава време от рефера. В 11-тия рунд Кличко намира Томпсън с ляво кроше, което му донася и успеха.

ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ МАЧА ТОМПСЪН - КЛИЧКО ПРЕЗ 2008 Г.



След боя с Кличко – американецът, записва пет поредни победи. Последната от тях е на 27 май 2011 година срещу Пол Мариначио, което се явява втори елиминационен мач за Томпсън. След като го печели си осигурява нова среща с Кличко. Двубоят е на 7 юли 2012 година в Берн. Украинецът отново печели. Двубоят наглед е равностоен, но американецът често изпада в критични моменти. В петия рунд Кличко удря силно Томпсън и го праща на земята, но американецът успява да се вдигне до края на броенето. В шестия рунд Кличко праща Тигъра в нокаут. Томпсън се изправя на „десет“, но едва се държи на краката си. Съдията вижда това и прекратява боя, като Кличко печели с технически нокаут.

ПОСЛЕДНИТЕ ДВА РУНДА СРЕЩУ КЛИЧКО ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА



Тази година съперникът на Кубрат Пулев спечели два пъти срещу Дейвид Прайс. Тони Томпсън има общо 41 мача на професионалния ринг, от които 38 победи (26 с нокаут) и три загуби.

Любопитна част от живота на Тони Томпсън е, че е освен машина за победи на ринга, е и истинска сексмашина. Американският боксьор е баща на седем деца! Със съпругата си Сидни имат четирима сина - Донъл (22 години), Даръл (20 години), Антъни (11 години) и Чарлс (10 години) и три дъщери - Даниъл (19 години), Тори (15 години) и Тони (13 години). Именно децата му дават прякора Тигъра заради Тони Тигъра – тигърче, което участва в реклама на зърнена закуска. Самият Тони Томпсън също е от голямо семейство с трима братя и пет сестри. Баща му все още е жив, а майка му е починала.

ЗАЩО БОКС
0000000000000000000000000000000000007.JPGЗапочнах да имам деца на много ранна възраст, така че трябваше по някакъв начин да се грижа за тях. Бях добър спортист още в училище, въпреки че нямах кой знае какви огромни размери. Всички братя в семейството ми бяхме здрави момчета и затова опитах с бокс. Готов съм да направя всичко за моето семейство.

МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ ЗА ТИГЪРА
Детски герой – моят по-малък брат сержант първа степен Кейт Томпсън.

Хора, на които се възхищава – същият отговор. Аз и брат ми израснахме заедно, разликата ни е една година, минахме през трудни моменти.

Най-великият спортен момент – СуперБоул XXII, когато Вашингтон Редскинс победи Маями Долфинс с 42 – 10, а Дъг Уилиямс стана първият тъмнокож куотърбек, който спечели СуперБоул.

Чувствата преди мач – искам да се чувствам удобно на ринга, да направя шоу за феновете, да спечеля заради моето семейство и честно да изкарам парите си.

Хоби – номер едно са голф и боулинг. Практикувам ги, за да разпусна от бокса. Играя и баскетбол, мисля, че ми помага да удължа престоя си на корта. Обичам да чета книги и да играя с децата.

Любими филми - „Изкуплението Шоушенк“ и „Денят на независимостта“.

Любима храна – пържен сом.

Любимо нездравословно ядене – понички.

Първа работа – на седемгодишна възраст разнасях вестници.

Любим боксьор – Мохамед Али.

Най-труден противник – Владимир Кличко.

Любим мач – в Германия, когато надвих Луан Красники и за първи път си осигурих мач срещу Владимир Кличко.

Детска мечта – да играя като ляв защитник във Вашингтон Редскинс.

Нещо, което искаш феновете да знаят за теб – че съм забавен човек, който не се приема твърде насериозно. Аз съм изключително отзивчив, обичам да говоря с хората и обичам моето семейство.

00000000000000000000000000000000000000000000tigura.jpg

Съпругата и част от децата на Тони Томпсън