Шампионът на Световната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа ще трябва да се бие с Кубрат Пулев. Това заяви шефът на федерацията Линдзи Тъкър. Причината - българинът се изкачи като претендент №1 в ранглистата, тъй като предишният такъв Джоузеф Паркър ще се боксира за титлата на WBO с Анди Руис.

"Джошуа твърди, че няма претенции с кого ще се срещне. В такъв случай най-логичното е да има мач с Пулев. Вярвам, че именно той ще е следващият му съперник. Не може да спрем Антъни да избере друг, но след като няма да има бой с Кличко, то Кубрат е на дневен ред за него", отчете Тъкър.

Според правилата на IBF шампионът има три опции за защита на пояса си. Първата е да срещне официалният претендент (Пулев). Втората, която е с приоритет, е да направи обединяващ мач за титли, какъвто бе вариантът с Владимир Кличко, който обаче отпадна. Третата е доброволна защита с някой друг от топ 15 на света. Ако британецът се спре на нея, веднага след двубоя ще започнат да текат 120 дни, в които все пак ще трябва да боксира и с основния претендент, който отново е Кобрата.