Мечтаният британски сблъсък между световните шампиони Антъни Джошуа и Тайсън Фюри е на път да се осъществи. Триото големи промоутъри Еди Хърн, Боб Аръм и Франк Уорън е обединило сили за мега сблъсъка, пише ESPN.

Към момента е вероятно Дионтей Уайлдър да бъде „прескочен“, но Кубрат Пулев е задължителен претендент и Ей Джей би трябвало първо да се срещне с него. Ако обаче се стигне до договор между Джошуа и Фюри, тогава не се знае как и кога ще бъде двубоят с Пулев. Ситуацията с коронавируса допълнително усложнява положението. Пулев и световният шампион на два пъти стигаха да съгласие за дата на мача си, но и двата пъти това се променяше. Ако се стигне до дата за юли или август, то тогава не се знае дали мачът ще се състои, ако Джошуа има уреден двубой с най-големия си враг наесен.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Журналистът Майкъл Бенсън се позовава на сигурен източник, че се чака космическа оферта за Джошуа – Фюри от Саудитска Арабия. Вече има предложения от Близкия Изток.

„Преговаряме с промоутърите на Фюри за място на битката“, сподели Еди Хърн. „В момента фокусът ни е да излезем от извънредното положение. Все пак обсъждаме къде ще е битката – не знаем дори кога можем да я организираме… Разглеждаме какви са вариантите това да се случи в края на годината или началото на следващата“

„За сега е по-голям шансът за следващата, защото тогава ще са сериозните пари. Не знам дали наесен ще има публика“, призна Хърн.

Преди няколко дни Боб Аръм се осъмни, че Саудитска Арабия може да приеме нов голям сблъсък, защото цените на петрола спаднаха драстично.