Съперникът на Благой Иванов - Аугусто Сакай, си призна, че е нарушил правилата в битката им на галавечерта UFC Fight Night 176, но нагло заяви, че е победил заслужено. Припомняме, че съдиите присъдиха успеха на бразилеца с разделено решение - 27-30, 29-28, 29-28

В третия рунд на равностойния двубой Багата беше на път майсторски да осъществи втория си тейкдаун, но Сакай се задържа за оградата и се опази от поваляне, което е нарушение на правилника и дори заслужава отнемане на една точка. Такова наказание щеше да наклони везните в полза на българина при съдийското решение, но реферът в октагона Джейсън Хързог подмина ситуацията. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Да, хванах се за оградата без да искам, беше инстинктивно и никога не бих направил съзнателно такова нещо. Но това нямаше значение, защото аз спечелих", коментира Сакай след мача в Лас Вегас. 

"Винаги искам да нокаутирам опонентите си, но знаех, че Иванов е много корав и трябваше да покажа уважение. Според мен е лудост, че единият съдия оцени двубоя 30-27 за него", добави бразилецът, който постигна четвърта поредна победа в най-авторитетната ММА верига - UFC.

Ощетиха ли Благой Иванов? ПЪЛЕН ЗАПИС НА БИТКАТА