"Дерик Люис не е непобедим. Ще се срещнем пак и ще видим", каза пред NOVA Благой Иванов-Багата след мача си срещу американския боксьор, на който присъства и президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Според мен имаше ощетяване от страна на съдиите", категоричен е българинът, който се оплака в намеса на политиката, визирайки присъствието на Тръмп на галавечерта. Именно това според Багата е оказало влияние на съдиите да присъдят победата на съперника му, известен с прякора Черния звяр.

"Един ден преди галата, президента ни събра всички борци. Беше доста развълнуван. Каза, че за първи път американски президент ще присъства на подобно събитие", разказа Багата. 

Попитан дали е паднал от Люис със съдийско решение, защото Тръмп е бил в залата, Иванов отговори: "Може да се каже. Когато политиката се намеси, спортът остава по-назад."

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Багата беше скандално ощетен в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, като съдиите присъдиха победата на Люис. 

"Със самото излизане започнаха да скандират и разбрах, че трябва по някакъв начин да го откажа и да не се стига до съдийско решение, че всичко може да стане. Опитах да го заключа, но не се получи", заяви Благой Иванов.

Последните 10 години от живота му се случват възходи и падения, които са достойни за филмов сюжет. В разцвета на спортната си кариера среща смъртта, когато мъж с нож го пронизва в сърцето и дори най-добрите лекари у нас не дават особени шансове за оцеляването му, камо ли за връщането обратно на ринга на световните бойни спортове. Днес, излязъл победител от най-тежката си житейска битка, Благой Иванов - Багата отново е сред най-добрите ММА бойци на планетата. В момента е на десетото място в ранглистата.