Сериозен удар в подготвителните планове на Кубрат Пулев нанесе контузията на неговия съотборник в тима на "Зауерланд" Дейвид Прайс. Немската компания потвърди, че англичанинът се е подложил на операция на сухожилие в ръката.

Очаква се Прайс да се завърне на ринга чак през декември. Той трябваше да бъде основният спаринг партньор на Кобрата за мача му с Владимир Кличко. Българинът и британецът са работили успешно и в миналото. През 2012-а Прайс помагаше на Пулев при подготовката за двубоя с Александър Димитренко, в който българинът спечели европейската титла за професионалисти в тежка категория.

"Получих травмата в последния ми мач със Заворотни. Минаха четири седмици без да получа подобрение. Затова решихме да оперираме ръката. Имаше разкъсване на сухожилието. Моят доктор е уверен, че всичко ще се оправи. Ще продължа да тренирам в залата, защото има още доста неща, върху които да работя. Имаше възможност да се бия на инжекции през септември, но беше излишен риск и можеше перманентно да се травмирам", коментира Прайс.

Другият потенциален спаринг партньор на Кобрата - Роберт Хелениус, също има известни проблеми. Той спори с компанията на "Зауерланд" по отношение на своя договор.