Британският боксьор Тайсън Фюри спечели 26,2 милиона паунда за броени минути, след като нокаутира сънародника си Дилиън Уайт в шестия рунд. Така Циганския крал защити шампионската си титла във версия WBC. След това 33-годишният Фюри обяви край на кариерата си в професионалния бокс без записана загуба. В 33 мача той има 32 победи и едно равенство.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Впоследствие се появиха слухове, че Тайсън Фюри може отново да се завърне на ринга, ако получи оферта от 100 милиона паунда. Боксьорът обаче намекна, че въобще не му пука за парите и вярва, че има много по-ценни неща в живота. Той разкри, че кара 15-годишна кола и това му е достатъчно. Автомобилът му е подобен на тези, които притежават мнозина българи.

„Всеки си има своя звезден миг. Знам, че моят мениджър Франк Уорън и промоутърите ми от „Топ Ранк“ имаха платове да спечелят още пари от мен. За мен обаче милионите са нищо. Не съм такъв човек. Изкачил съм се до върха от нищото и не ми пука за парите“, категоричен е Фюри.

„Карам 15-годишен Фолксваген Пасат дизел. Доволен съм от нещата, които имам. Познавам хора, притежаващи много пари, но нито един от тях не е щастлив. Научил съм, че парите не купуват щастие. Не ми пука и за шампионските титли и за някакви исторически постижения. Единственото удоволствие от бокса беше да размазвам нечие лице в определена вечер. Нищо повече“, допълва британецът.

„Исках само да печеля мачовете на ринга, парите не ме вълнуваха. Добре е да имаш пари. Да ти плащат за работата, която вършиш. Наслаждавах се на бокса, бях добър боксьор и затова ми плащаха. Те обаче не са всичко за мен и не са ми голямата цел“, уточни боксьорът.

„Мога да завърша живота си в жилище с общински наем и не се притеснявам от това. Дали се нуждая от имение или Ролс Ройс? Не! Не ми пука за тези неща. Мога да ги притежавам, но не ми трябват. Те няма да ме направят по-добър човек или по-голям мъж. Това какъв човек си, личи по делата ти и това, което носиш в сърцето си. Ако си добър по душа, значи имаш всичко. Ако си милионер, но отвратителна личност, не искам да те познавам. Искам да отделям от времето си само за добри хора“, завърши Цигански крал.