Станимира Петрова започна с хубава победа участието си на европейското по бокс за жени в София. Тя надделя над молдовката Йолия Корол.

„Смених стила и мисля да съм така агресивна до края на кариерата си Доволна съм от играта си, но най-вече от резултата – важното е винаги да е в моя полза. Познавах съперничката си от спаринга, който имах с нея по време на международния лагер на Дианабад, иначе преди това не съм я срещала. За румънката, с която ще играя на четвъртфинала в неделя, не мога да кажа нищо, но няма леки съпернички. Всеки идва, за да побеждава“, каза Петрова, която след краха на олимпиадата в Рио смени клуба, треньора и стила си на игра.

Сега 25-годишната асеновградчанка се подготвя в столичния „Локомотив“ при Борислав Георгиев, който бе в ъгъла й днес.

Атмосфера по време на мача й внасяха и 4-те тъпана на момчетата от група „Чинари“. На трибуните в залата пък бе и майката на Станимира, а за неделния мач от Англия ще пристигне и баща й.

За зла участ Петрова е пипнала настинка в петък. „Няма място за никакви оправдания. И да съм болна, ще обръщам внимание на болестта след края на европейското, обясни Станимира.