Олимпийската шампионка в бокса в категория до 51 кг от Игрите в Токио 2020 Стойка Кръстева бе избрана за Спортист №1 на месец август в анкета на Пресклуб „България“

 „Основно искам да благодаря на дългогодишното управление, което под ръководството на Бойко Борисов направи доста зали, помогна ни нашата подготовка да върви и винаги, когато сме имали някакви нужди.

Говоря както от мое име, така и от името на федерацията. Ние сме се обръщали за помощ към министерството и към това ръководство, те са се отзовавали, за да може ние като спортисти да сме на ниво да представим България на Олимпийските игри.

Така че със сигурност искам да благодаря на Бойко Борисов и на неговия екип“, заяви олимпийската ни шампионка в бокса от Токио 2020 на официална пресконференция днес в Пресклуб „България“.

„Щастлива съм, че хората оценяват моя труд. Най-добре се чувствам в България, защото от дете пътувам. Родният ми град Добрич ми е любимият. В София ми дадоха възможност да работя, но не ми е един от любимите градове за живеене и при първа възможност пътуваме. Знам какво е за момента – България има шест медала от Олимпийски игри. Трябва да се насладим на отличията, а след това да мислим за другите олимпиади кой спорт ще връщат и какво ще става. Сега е важно да гледаме позитивно.

Имахме един критичен момент, след като три седмици едната ми ръка беше контузена. Отново благодаря, защото нямаше да бъда там“, добави тя.