Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прие олимпийската шампионка Стойка Кръстева. На срещата боксьорката беше с треньора си Борислав Георгиев, съпругът й Борил, както и лидерът на ОСК Локомотив (София) Даме Стойков. Както е известно, Кръстева е състезателка на "железничарите", а освен това е и треньор по бокс на деца и юноши.

"Горд съм! За нас е гордост да имаме такива спортисти. Аз като бивш петоразряден спортист си представям какво е да имаш златен медал. Имаш златен треньор и семейство", каза Борисов. 

"Не можеше в София да няма спортна зала, ние оправихме и "Арената", "Христо Ботев", "Фестивална", "Триадица", "Локомотив". Пловдив нямаше зала, Русе нямаше, Варна щеше да падне, Шумен, навсякъде построихме, мога да изброявам половин час. Даже благодарност никаква, просто сме си свършили добре работата", коментира Борисов.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Направили сме нови и нови стадиони и зали, сега мога да очаквам само от новите да направят повече", каза Борисов.

"На стадиона в "Надежда" преди продаваха гащи и сутиени, а сега виждате какво е. Имате отлични условия за трениране. В тези зали могат да тренират не само боксьори, а и каратисти, гимнастички... всички спортове. Това е наше задължение и сме го изпълнили. Физкултурните салони също сме ги оправили", коментира Борисов. 

"Много съм щастлив, много съм радостен. Браво на вас! Аз не искам от вашата слава, имам си от политическата слава", добави бившият премиер. 

"Толкова златни медали, и то в криза. Те не знаят как ви готвехме и какви изключения правехме, за да не ви разрушим олимпийския цикъл", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Как само ги наби американци, китайци, японци, руснаци. Ти ги кара по домова книга до края, по български. Много съм щастлив и радостен", добави Борисов. 

"Като спортист ми се просълзяват очите да го докопаш това злато, да си пръв в света. И каратистката Ивет, това което направи, е разкошно. Шапка й свалям. От гимнастичките очакваме всичко, те винаги са на върха, браво и на тях. Порадвайте се на успехите и отново на работа", каза още той. 

В края на срещата Борисов попита: "Мога ли да я целуна?". И прегърна и разцелува Стойка Кръстева, която преди това му даде да се докосне до олимпийския си златен медал. 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 10 август 2021 г.