Световният шампион по бокс в тежка категория на WBA, IBF и IBO Олександър Усик обяви кога ще се оттегли от ринга и колко още битки му предстоят. Украинецът, който победи във втори пореден мач британеца Антъни Джошуа през август, очаква още максимум 3 мача на професионалния ринг, на който няма загуба.

„След реванша с Джошуа има най-много още три битки. Какви битки? С Фюри, с Канело, на НСК "Олимпийски" - и довиждане. Саул искаше да се боксира, но това ще бъде странна битка, за печелене на пари“, заяви Усик пред канала USYK17 в YouTube.

Украинецът победи с 2:1 съдийски гласа британския  претендент за титлите му Антъни Джошуа миналия месец. След това Усик предизвика шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри на битка. „Циганският крал“ прие предизвикателството на украинеца, но боксовите им екипи не можаха да се разберат за датата. Вместо това бе организирана „Битката на Британия“ между Фюри и Джошуа за декември тази година.

„Както в първия, така и във втория двубой, имахме план да взема рунд, да направя 2-3 успешни комбинации в рунда и задължително да взема края - чук-чук-чук за 10 секунди. Ако, не дай Бог, имам нокдаун – не бързай да ставаш, остани на коляно, изчакай отброяването, възстановил си се и взимаш следващия рунд. Обсъдихме го, това е бокс. Обикновено боксьорът, когато поема удари, започва да оцелява, и да показва характер. И в този момент го довършват, защото не вижда, не усеща разстоянието така, както когато няма световъртеж. Добре - ще загубиш рунда, но ще се възстановиш. Коленичи, броят ти - това е стратегия, не е страхливост. Това е стратегията на бокса, битка, битка, в която можете да извършвате действия когато трябва, и които ще ви доведат до победа“, разказа Усик за мача си с Джошуа.