Боксьорът от Бахамите Шърман Уилямс - Танка е най-вероятният следващ съперник на най-добрия български представител на професионалния ринг Кубрат Пулев - Кобрата.

В отделни издания се тиражират различни места и дати за провеждането на сблъсъка помежду им. Според fightnews.com двамата ще се боксират на галавечер в Нойбранденбург (Германия) на 14 декември. В същото време tribune242.com твърди, че Танка ще пътува за Германия на 15 декември и ще се изправи срещу Кобрата на 20 декември в Мюнхен.

Танка определено не е наясно с детайлите на бъдещия си съперник. Той обяви Пулев за сребърен медалист от Олимпиада и смята, че победа над българина ще му осигури мач не с Владимир, а с брат му Виталий Кличко. Въобще дори не е ясно дали Кобрата ще защитава правото си на среща с Владимир Кличко.

"Хубаво е да се върна на ринга. Върнах се да тренирам във фитнеса, защото имам нужда от голяма подготовка, за да постигна голяма победа над българина (б.р. Кубрат Пулев). Той е сребърен медалист от Олимпийските игри през 2006 година и има над 300 аматьорски битки”, сподели Танка за предстоящия си сблъсък с Кобрата

„Определено е опитен, но аз искам да използвам тази битка като възможност да се бия с Витали Кличко (б.р. световен шампион във версия WBC). Чувал съм, че Пулев се е бил с Виталий, но не е бил готов за този сблъсък. Надявам се, че мога да заема мястото му и да се бия с Виталий Кличко”, допълни Шърман Уилямс.

„Не искам да попадам в същата ситуация, която съм изпитвал, когато се бия извън страната си. Не ми харесва факта, че вероятно ще се изправя срещу изцяло германска съдийска тройка. Но съм обратно във фитнеса и ще работя през ваканцията, докато всички почиват", завършва Танка.

41-годишният бахамец, който със своите 180 см е един от най-ниските боксьори в тежка категория, има 51 мача, като е спечелил 35 от тях (19 с нокаут), 13 е загубил и в 2 сблъсъка е завършвал наравно. Той изигра три мача през тази година, като спечели последната си среща в петък срещу Ърл Ладсън по точки в четири рунда.

Ветеранът е от 15 години на професионалните рингове, като е печелил няколко регионални титли, а най-сериозният му успех беше преди година, когато победи Чонси Уиливър. Връх в кариерата му си остава и срещата с Ивендър Холифийлд през 2011 година, прекратена заради аркада на американеца след случаен сблъсък глава в глава.

Съотборникът на Кубрат Пулев в мениджърската боксова компания "Зауерланд" - Роберт Хелениус (Финландия), който носи звучния прякор Северния кошмар, победи Шърман Уилямс – Танка в края на миналата година. Непобеденият скандинавец доминираше на галавечерта в Хелзинки, но имаше тежки моменти в шестия рунд. Тогава американецът успя да пласира тежката си дясна ръка. След десет изиграни рунда съдиите бяха единодушни и присъдиха победата на Хелениус.