С провал завърши днешният ден на Европейското първенство по бокс в Минск, Беларус. Тервел Пулев загуби по точки от Сандро Дирнфелд от Словакия в категория до 91 килограма и приключи участието си.

По този начин бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 и двукратен европейски вицешампион от Москва 2010 и Анкара 2011 последва съдбата на Детелин Далаклиев и Тинко Банабаков, които по-рано днес също отпаднаха от надпреварата.

Световният шампион от Милано 2009 допусна поражение още при първото си появяване на ринга. Далаклиев, който се състезава в новата за него категория до 60 килограма, отстъпи по точки на представителя на Азербайджан Елвин Исаев.

В първия си мач на Европейското в категория до 49 килограма Тинко Банабаков загуби по точки от опитния италианец Мануел Фабрицио Капаи. Младият, едва 19-годишен боксьор от Велико Търново демонстрира добра техника срещу Капаи, даде наистина най доброто от себе си, но това се оказа недостатъчно. Тримата странични съдии от Гърция, Тунис и Хърватия дадоха 3:0 (29:28 точки) за Мануел Фабрицио Капаи.

Симеон Чамов (кат. 69 кг.) ще играе във вечерния сеанс от 19:00 часа. Негов съперник е Юба Сисоко Ндиае от Испания.