ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

С две загуби започна днешният ден за българските боксьори на европейското първенство, което се провежда в столицата на Беларус - Минск.

Световният шампион от Милано 2009 Детелин Далаклиев допусна поражение още при първото си появяване на ринга. Далаклиев, който се състезава в новата за него категория до 60 килограма, отстъпи по точки на представителя на Азербайджан Елвин Исаев.

В първия рунд българинът игра в своя шампионски стил - бърз, техничен, умен. Вторият рунд бе равностоен, а в третия Далаклиев просто се умори. В крайна сметка тримата странични съдии от Казахстан, Куба и Франция предпочетоха Елвин Исаев с 3:0 (29:28 точки).

Минути след провала Далаклиев говори за БТА по телефона от зала „Минск арена”. "За съжаление загубих. След първия рунд азерите край ринга млъкнаха, толкова бяха изненадани. Но след това азерът просто ме смачка физически. Азерът е обратен гард, европейски шампион за младежи и явно е добър боксьор. Не, не търся оправдания и не се оправдавам с липса на опит в новата категория. Опит имам", каза Далаклиев.

В първия си мач на Европейското в категория до 49 килограма Тинко Банабаков загуби по точки от опитния италианец Мануел Фабрицио Капаи. Младият, едва 19-годишен боксьор от Велико Търново демонстрира добра техника срещу Капаи, даде наистина най доброто от себе си, но това се оказа недостатъчно. Тримата странични съдии от Гърция, Тунис и Хърватия дадоха 3:0 (29:28 точки) за Мануел Фабрицио Капаи.

По-късно днес в следобедния сеанс на ринга ще се качи и бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 и двукратен европейски вицешампион от Москва 2010 и Анкара2011 в категория до 91 килограма Тервел Пулев, който ще се боксира със Сандро Дирнфелд (Словакия).