Българският боксьор Тервел Пулев се готви да се завърне на професионалния ринг след дълго отсъствие и то с мач срещу трикратния световен шампион от Русия Сергей Ковальов, който се бие в по-долната категория лека-тежка. Очаква се мачът да е 10 рунда като главна атракция в галавечер на 14 май в Ингълууд, Калифорния. Организатор на събитието е компанията „Трилър“, която движи и битките срещу ММА състезатели в Triad Combat на брат му Кубрат Пулев, на който предстои битка срещу друг руснак - Алексей Федосов.

“Ще бъде много труден мач, защото Ковальов е боксьор от световна класа, но аз вярвам в себе си. Аз също съм здравеняк. Не съм си представял как ще протече двубоя, но винаги визуализирам победа. Където и да се бием с брат ми - Чикаго, Лас Вегас, Лос Анджелис - българската подкрепа винаги е на най-високо ниво. Ще бъде голямо шоу и не го пропускайте”, заяви Тервел Пулев на пресконференция.

Съперникът му Ковальов изрази своя ентусиазъм, че се изкачва в по-горната полутежка категория, след като последно се би за световната титла в лека-тежка срещу Саул Алварес - Канело.