Световният шампион на WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа посочи срещу кого иска да се боксира първо и това не е Кубрат Пулев. Българинът е задължителен претендент за титлата на IBF, но мачът му с британеца бе отложен заради пандемията от коронавирус.

30-годишният британец има само една загуба досега в кариерата си – срещу Анди Руис-младши. Сега той трябва да се боксира с Кобрата, но желанието му е съвсем скоро да излезе на ринга срещу своя сънародник Тайсън Фюри.

Winbet - победата е емоция! (18+)

COVID-19 също така отложи и битката на Фюри с Дионтей Уайлдър в реванш за титлата на WBC, а апетитите на Джошуа са свързани с това да изиграе обединителен мач и да вземе всички пояси в тежка категория.

„Определено искам да се бия с Тайсън, защото той държи нещо, което аз искам. Затова е №1 в моята листа. Той говори доста по принцип, но Тайсън Фюри някой ден ще подпише договор да се бием. Чудесен човек е и прави страхотни неща на ринга. Когато излезем да се бием, ще направя всичко, което трябва, за да го бия. Наистина искам този колан да отиде там, където му е мястото”, каза Джошуа пред британските медии.