Райън Гарсия поднесе една от най-големите сензации в бокса тази година, след като успя да надвие със съдийско решение непобедения до момента Девин Хейни. Зрелищната битка на американците се състоя в Ню Йорк и предложи много емоции на зрителите.

25-годишният Гарсия прати три пъти в нокдаун Хейни и спечели мача след пълни 12 рунда и неединодушно съдийско решение (112-112, 114-110, 115-109), но не взе титлата му от WBC в супер лека категория. В хода на двубоя победителят успя да свали съперника в нокдаун три пъти, а Хейни е със счупена челюст след мача.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

За шампиона на Световния боксов съюз в супер лека категория това е първа загуба в професионалната му кариера. Хейни обаче не загуби титлата си. Първоначалните планове бяха сблъсъкът да реши съдбата й, но Гарсия не успя да премине кантара. Резултатът му беше 65 кг, което е с килограм и половина над допустимото. Нещо повече - Гарсия, който е известен с лудия си начин на живот, а преди дни официално обяви връзката си с порно актрисата Савана Бонд, се появи на претеглянето с бира в ръка. 

"Благодаря ти, Боже, нямаше да се справя без твоята помощ! Толкова много те обичам! Хайде, наистина ли си мислехте, че съм луд? Вие самите сте луди", обяви Гарсия след победата.

"Момчета, вие надценявате всичко, подигравате се с мен, защото съм симпатичен. Боксирам се през целия си живот и единственото, което правя, е да обичам Бога и да се опитвам да помагам на децата. А вие, момчета, ме мразите, вие не обичате истината. А истината е точно тук, пред вас. Заложих репутацията си на карта, а сега всички освен мен мълчат. Трябва да събера мислите си. Трябва да взема въздух, да изпия една бира. Благодаря на феновете в Ню Йорк. Обичам Ню Йорк, искам да се върна тук. Хайде да направим реванш", обърна се победителят към Девин Хейни.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!